All fields are required.

Close Appointment form
ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

Woman Sitting with Tea Cup --- Image by © Royalty-Free/CorbisΣήμερα οι γυναίκες σχεδιάζουν, επιλέγουν και παίρνουν αποφάσεις, όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για την οικογένειά τους. Αναλαμβάνουν ρόλους στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας τους. Εν ολίγοις, έχουν αδράξει τα ινία της ζωής τους στα δικά τους χέρια. Προκαλεί εντύπωση όμως το γεγονός ότι, οι σημερινές, τόσο δραστήριες γυναίκες μερικές φορές επιδεικνύουν αμέλεια για θέματα που αφορούν στην δική τους υγεία. Συχνά αγνοούν προειδοποιητικά συμπτώματα με αποτελέσματα δυσάρεστες καταστάσεις, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Καλά εκπαιδευμένοι ιατροί μπορούν σήμερα να σας βοηθήσουν να επωφεληθείτε από τις τελευταίες εξελίξεις στην ιατρική επιστήμη. Αλλά, η διατήρηση της καλής σας υγείας ή η ανάκτησή της, εναπόκειται πρωταρχικά στη δική σας προσωπική δράση.

Η ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ:

ΑΣΦΑΛΗΣ
Για περισσότερα από 35 χρόνια, εκατομμύρια γυναικών έχουν υποβληθεί σε μαστογραφία. Όπως σε κάθε ακτινογραφία, περιλαμβάνει έκθεση σε ακτίνες Χ, αλλά τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλά
ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ – ΑΚΡΙΒΗΣ
Είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού (screening test) καθώς λαμβάνονται εικόνες υψηλής ψηφιακής ανάλυσης που αυξάνουν τη διαγνωστική πληροφορία και συντελούν στην διάγνωση του καρκίνου σε πολύ αρχικό στάδιο. Ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης υπολογιστικά υποβοηθούμενης διάγνωσης (computer Aided Diagnosis – CAD) ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στην υπηρεσία των ακτινολόγων. Η διάγνωση έτσι είναι ακριβής στο 98% των περιπτώσεων.

mastografia3

Τι είναι η ψηφιακή μαστογραφία;
Η ψηφιακή μαστογραφία είναι μια απλή ακτινολογική εξέταση, η οποία εντοπίζει προβλήματα στο μαστό, που αφορούν είτε σε διαταραχή της φυσιολογικής αρχιτεκτονικής του μαστού, είτε σε ανάπτυξη ενός όγκου, είτε σε παρουσία ύποπτων μικροτιτανώσεων. Σήμερα μάλιστα γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματική στην ψηφιακή της μορφή. Η συγκεκριμένη τεχνική είναι η πλέον σύγχρονη εξέλιξη της καθιερωμένης μεθόδου της αναλογικής μαστογραφίας

mastografia2

Πως γίνεται η ψηφιακή μαστογραφία
Λαμβάνονται ακριβείς υψηλής ευκρίνειας απεικονίσεις ακτίνων Χ από διάφορες γωνίες. Η πίεση του μαστού είναι απαραίτητη για την ορθή διάγνωση και εξασφαλίζει την εξέταση της αρχιτεκτονικής του μαστού από όλες τις πλευρές, χωρίς να υποβάλει τη γυναίκα σε μεγάλες δόσεις ακτινοβολίας. Η πίεση αυτή δεν αποτελεί επίπονη διαδικασία. Στη συνέχεια ο χειριστής αποστέλλει ηλεκτρονικά την εικόνα στο σταθμό παρατήρησης του γιατρού, ο οποίος με τη σειρά του θα προβεί σε επεξεργασία, σύγκριση με την προηγούμενη εξέταση και θα γράψει μια αναφορά με τα συμπεράσματά του που θα δοθεί στον κλινικό γιατρό της.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
Όσο πιο νωρίς εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί ο καρκίνος του μαστού τόσο πιο μεγάλες είναι οι πιθανότητες επιβίωσης και πλήρους θεραπείας.
Για το λόγο αυτό είναι επιτακτική η αναγνώριση των “ύποπτων” ενδείξεων:
1. Ψηλαφητές μάζες οποιουδήποτε μεγέθους.
2. Αλλαγές στο σχήμα του μαστού και επίμονη δυσφορία ή πόνος.
3. Έκκριμα από τη θηλή, που δεν σχετίζεται με εγκυμοσύνη ή θηλασμό.

ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ
Σήμερα όλο και περισσότερες γυναίκες θεραπεύονται μετά από διάγνωση καρκίνου του μαστού. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί, τόσο στη χειρουργική όσο και στην ακτινοθεραπεία – χημειοθεραπεία, δίνει πολλές ελπίδες στις γυναίκες, ακόμα και για θεραπεία χωρίς να χρειαστεί μαστεκτομή. Είναι σημαντικό να συζητήσετε το είδος της θεραπείας στο οποίο θα υποβληθείτε με το γιατρό σας, έτσι ώστε να καταλάβετε τι ακριβώς σας προτείνει και να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΟΛΗΨΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Για τις γυναίκες που δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα, η ACS (Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία) το Μάρτιο του 1997 εξέδωσε με ανακοίνωσή της, τις ακόλουθες ιατρικές οδηγίες:
Γυναίκες άνω των 20 ετών πρέπει να αυτοξετάζονται μια φορά το μήνα.
Γυναίκες μεταξύ 35 – 37 ετών να υποβάλλονται σε μαστογραφία αναφοράς.
Γυναίκες άνω των 40 ετών να υποβάλλονται σε ψηφιακή μαστογραφία μία φορά το χρόνο.
Γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού πρέπει να ξεκινούν τον έλεγχο με μαστογραφία όταν είναι σε ηλικία κατά 10 χρόνια μικρότερη από την αντίστοιχη ηλικία εμφάνισης της νόσου στο συγγενικό πρόσωπο, (δηλ. εάν η μητέρα εμφάνισε τη νόσο σε ηλικία 40 ετών τότε η κόρη πρέπει να αρχίσει τον έλεγχο όταν είναι 30 ετών).
Σε ειδικές περιπτώσεις όπως γυναίκες:
– με ιστορικό καρκίνου τραχήλου μήτρας
– με ιστορικό καρκίνου παχέος εντέρου
– εγκυμοσύνης μετά τα 30
– άτεκνες γυναίκες.

Η ηλικία που η γυναίκα θα αρχίσει να υποβάλλεται σε ψηφιακή μαστογραφία και η συχνότητα ελέγχου, καθορίζεται από τον κλινικό γιατρό. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες και τη συμβουλή του γιατρού σας. Θα σας απαλλάξουν από κινδύνους για την υγεία σας και μεγάλες ταλαιπωρίες. Η ψηφιακή μαστογραφία δεν είναι πολυτέλια μπορεί να σώσει τη ζωή σας! Σε καμία γυναίκα δεν είναι ευχάριστο να σκέφτεται τον καρκίνο του μαστού. Πιο κάτω όμως σας παραθέτουμε τρεις λόγους που θα κάνουν την καθεμία να σκεφτεί λίγο παραπάνω. Στην Ευρώπη περίπου 1 στις 10 γυναίκες αναπτύσσει καρκίνο του μαστού, δηλαδή 350.000 καινούριες περιπτώσεις κάθε χρόνο. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το 26% όλων των καρκίνων στις γυναίκες και είναι υπεύθυνος για περισσότερους από 175.000 θανάτους κάθε χρόνο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο, είναι θεραπεύσιμος, στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό. Όσο μικρότερος και πιο περιορισμένος είναι ο όγκος, τόσο πιο ψηλά είναι τα ποσοστά θεραπείας. Ο καρκίνος του μαστού που αντιμετωπίζεται προτού φτάσει στους μασχαλιαίους λεμφαδένες είναι ιάσιμος σχεδόν στο 100% των περιπτώσεων.

mastografia6

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΩ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ;
Ο καρκίνος του μαστού εντοπίζεται συχνότερα από τις ίδιες τις γυναίκες. Επειδή όταν εντοπίζεται και αντιμετωπίζεται σε πρώιμο στάδιο και με την μικρότερη δυνατή καθυστέρηση είναι συνήθως θεραπεύσιμος με μικρού εύρους εγχείρηση (η οποία δεν μεταβάλει το σχήμα του μαστού), η εκμάθηση της αυτοεξέτασης μπορεί να σώσει τη ζωή σας. Ακολουθείστε μόνο βήμα προς βήμα την διαδικασία που περιγράφηκε πιο πάνω.

ΠΟΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ;
Πρέπει να κάνετε αυτοεξέταση μια φορά το μήνα, και συγκεκριμένα μια εβδομάδα ή περισσότερο μετά την έμμηνο ρύση, όταν το στήθος σας δεν είναι ευαίσθητο ή πρησμένο. Μετά την εμμηνόπαυση, πρέπει να ψηλαφίζετε το στήθος σας την πρώτη μέρα κάθε μήνα. Αν έχετε υποβληθεί σε υστεροκτομή, πρέπει να συμβουλευτείτε το ιατρό σας και μαζί θα αποφασίσετε πότε είναι η κατάλληλη μέρα για να κάνετε αυτοεξέταση. Η αυτοεξέταση κάθε μήνα θα σας κάνει να νιώθετε πιο ασφαλής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΑΝ ΕΝΤΟΠΙΣΩ ΜΙΑ ΥΠΟΠΤΗ ΜΑΖΑ;
Εάν κατά τη διάρκεια της αυτοεξέτασης εντοπίσετε μια μάζα, συρρίκνωση του δέρματος ή κάποιο έκκριμα από τη θηλή του μαστού θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό! Μην πανικοβάλλεστε! Οι περισσότεροι όγκοι δεν είναι κακοήθεις. Παρόλα αυτά μόνο ο γιατρός σας μπορεί να κάνει σωστά τη διάγνωση. Πρέπει επίσης να συμβουλεύεστε συχνά το γιατρό σας, για να επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα της αυτοεξέτασής σας.

mastografia7

Πως μπορώ να κάνω Αυτοεξέταση;
Η τακτική αυτοεξέταση θα σας επιτρέψει να εξοικειωθείτε με τη φυσιολογική εμφάνιση του στήθους σας και θα κάνει την αυτοεξέταση ακόμα πιο αποτελεσματική.

ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ
Εξετάστε το στήθος σας την ώρα του μπάνιου. Τα χέρια κινούνται πιο εύκολα πάνω στο υγρό δέρμα. Με τα δάκτυλά σας τεντωμένα, μετακινείστε τα χέρια σας σε όλη την επιφάνεια του στήθους σας. Αναζητήστε ασυνήθιστες μάζες, πάχυνση του αδένα ή λεμφαδένες.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ
Εξετάστε το στήθος σας με τα χέρια σας κατά μήκος του σώματος σας. Μετά σηκώστε τα χέρια σας ψηλά πάνω από το κεφάλι. Αναζητήστε αλλαγές στο σχήμα των μαστών σας, πρήξιμο ή εντύπωμα στο δέρμα, καθώς και οποιεσδήποτε αλλαγές στις θηλές. Ακολούθως, τοποθετείστε στα χέρια σας στους γοφούς και πιέστε προς τα κάτω έτσι ώστε να ευθειαστούν οι θωρακικοί μύες. Σε πολλές γυναίκες υπάρχει μία μικρή ασυμμέτρια στους δύο μαστούς.

mastografia8

ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ
Για να εξετάσετε τον δεξιό μαστό, τοποθετείστε ένα μαξιλάρι κάτω από τον δεξιό ώμο. Τοποθετείστε το δεξί σας χέρι κάτω από το κεφάλι έτσι ώστε να γίνει καλύτερη κατανομή του μαζικού αδένα στο στήθος. Με το αριστερό σας χέρι ψηλαφίστε το δεξιό μαστό με κυκλικές κινήσεις, σαν να ακολουθείτε τις κινήσεις του δείκτη του ρολογιού. Πρώτα ψηλαφίστε στην πορεία του εξωτερικού κύκλου. Φανταστείτε ένα ρολόι και ξεκινήστε την ψηλάφηση από την περιοχή που ο δείκτης αυτού του φανταστικού ρολογιού βρίσκεται στην 12η ώρα. Προχωρήστε με τα δάκτυλά σας προς την 1η ώρα κτλ. Η παρουσία πιο συμπαγούς ιστού στην κατώτερη περιοχή του μαστού είναι φυσιολογική. Για να ξεκινήσετε σε ένα καινούργιο κύκλο, μετακινήστε τα δάκτυλα σας 2 cm κεντρικά προς τη θηλή και με τον ίδιο τρόπο εξετάστε όλο το μαστό, συμπεριλαμβανομένης και της θηλής. Για να ψηλαφίσετε όλο το μαστό θα πρέπει να κάνετε περίπου πέντε κύκλους. Επαναλάβετε την πιο πάνω διαδικασία στον αριστερό μαστό τοποθετώντας το μαξιλάρι κάτω από τον αριστερό σας ώμο και το αριστερό σας χέρι κάτω από το κεφάλι σας. Τέλος πιέστε τη θηλή και στους δύο μαστούς απαλά μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Εάν παρατήρησετε έκκριμα, πρέπει αμέσως να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1) Δεν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού και επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχώ.
Ποσοστό 70% των γυναικών που αναπτύσσουν καρκίνο του μαστού ΔΕΝ έχουν οικογενειακό ιστορικό της ασθένειας. Οποιαδήποτε γυναίκα μπορεί να αναπτύξει καρκίνο του μαστού. Οι γυναίκες που υιοθετούν την άποψη (1), αυξάνουν τον κίνδυνο να πεθάνουν από καρκίνο του μαστού, μιας και μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες εάν εντοπισθεί σε αρχικό στάδιο.
2) Η μαστογραφία είναι επώδυνη; Μου έχουν πει ότι η πίεση του στήθους μπορεί να προκαλέσει τη νόσο. Είναι σημαντικό να πιεστεί ελαφρά το στήθος, ώστε να ληφθεί μια σωστή και χρήσιμη μαστογραφία. Με αυτόν τον τρόπο οι ιστοί απλώνονται και επιτρέπουν σε όλες τις δομές του στήθους να φανούν. Η συμπίεση δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο το μαζικό αδένα.
3) Η συμπίεση του στήθους μπορεί να μην προκαλεί καρκίνο, τι γίνεται όμως με την ακτινοβολία; Η τεχνολογική εξέλιξη και οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στον ψηφιακό μαστογράφο, έχουν σαν αποτέλεσμα να εκπέμπονται πολύ χαμηλά επίπεδα ακτινοβολίας, (μείωση ακτινοβολίας έως και 50%).
4) Έχω κάνει προσθετική στήθους. Έχω ακούσει πως κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν έχει νόημα να κάνω μαστογραφία. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι γυναίκες με προσθετική στήθους πρέπει επίσης να κάνουν μαστογραφίες.
5) Μπορεί ο υπέρηχος να αντικαταστήσει τη μαστογραφία; Όχι. Ο υπέρηχος αποτελεί συμπληρωματική εξέταση και χρησιμοποιείται για να αναγνωριστούν τυχόν ανωμαλίες που εντοπίζονται με τη μαστογραφία. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον ακριβή εντοπισμό μιας ανωμαλίας όταν χρειάζεται να παρθεί κάποιο δείγμα.
6) Δεν μπορώ να εξετάσω το στήθος μου διότι έχει κύστεις. Μου έχουν πει ότι ο μαζικός αδένας είναι πολύ πυκνός και δεν μπορεί να γίνει σωστά μια μαστογραφία. Κύστεις εντοπίζονται στο στήθος πολύ συχνά. Μπορεί να οφείλονται σε μη επικίνδυνες αλλαγές των ορμονών του αίματος. Μάζες ή κύστεις δεν σημαίνουν απαραίτητα και ανωμαλία του ιστού. Παρόλα αυτά, η εμφάνιση ενός εξογκώματος ή μιας μάζας που δεν υπήρχε πριν ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή στο στήθος θα πρέπει να συζητείται με το γιατρό σας. Φυσικά, η αυξημένη πυκνότητα του μαζικού αδένα κάνει την αυτοεξέταση πιο δύσκολη. Η συχνή αυτοεξέταση θα επιτρέψει σε μία γυναίκα να γνωρίζει τις “φυσιολογικές” μάζες και να αναγνωρίσει αμέσως μια μάζα που δεν προϋπήρχε. Οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στον τεχνολογικό εξοπλισμό τα τελευταία χρόνια επιτρέπουν ακριβή αποτελέσματα, ακόμα και σε πολύ πυκνούς μαζικούς αδένες.
7) Έκανα μαστογραφία και ήμουν απόλυτα υγιής. Γιατί χρειάζεται να κάνω πάλι; Η πρώτη μαστογραφία χρησιμοποιείται σαν μαστογραφία αναφοράς, με την οποία συγκρίνονται οι επόμενες. Έτσι λοιπόν, όταν οι μαστογραφίες γίνονται στα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα μας δίνεται η δυνατότητα να εντοπίσουμε τυχόν αλλαγές και να διασφαλίσουμε ότι δεν έχουν αναπτυχθεί ύποπτοι όγκοι. Αυτή είναι και η καλύτερη μέθοδος για να εντοπίσουμε πολύ μικρούς όγκους που δεν μπορούν να εντοπιστούν με την κλινική εξέταση.
8) Έχω υποστεί διάφορες βιοψίες. Έχουν βρεθεί μόνο καλοήθεις όγκοι και είμαι σίγουρη ότι έτσι θα γίνει και στο μέλλον. Σήμερα εξαιτίας των ραγδαίων βελτιώσεων στον τεχνολογικό εξοπλισμό, ψηφιακή ανάλυση της εικόνας, οι διαγνώσεις είναι πιο ακριβείς και δεν είναι απαραίτητο να γίνει βιοψία για κάθε μάζα που εντοπίζεται.
9) Το στήθος μου είναι πολύ μικρό και είμαι σίγουρη ότι εάν υπήρχε πρόβλημα θα το καταλάβαινα αμέσως. Δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στο μέγεθος του στήθους και την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Φυσιολογικά ένας όγκος είναι ευκολότερο να εντοπιστεί σε ένα μικρό στήθος. Παρόλα αυτά, η ψηφιακή μαστογραφία επιτρέπει να εντοπιστεί ο καρκίνος, πριν ακόμα να μπορεί να γίνει αντιληπτός με την ψηλάφηση του μαστού. Ο όγκος που ψηλαφάται μπορεί να είναι ήδη ανεπτυγμένος.
10) Κάνω ακτινογραφία θώρακος κάθε χρόνο. Εάν είχα έναν όγκο στο στήθος δεν θα εντοπιζόταν; Η ψηφιακή μαστογραφία είναι η πλέον ακριβής μέθοδος εξέτασης. Απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, καθώς και τη συμμετοχή ιατρού και τεχνολόγου που έχουν εξεδικευτεί σε αυτήν την εξέταση. Για την πρώιμη διάγνωση είναι απαραίτητο να μπορέσει ο ιατρός να διακρίνει και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Ο εξοπλισμός και οι διαδικασίες στην κλασσική ακτινογραφία είναι τελείως διαφορετικές και μη ειδικές.
11) Στην ηλικία μου δεν χρειάζομαι μαστογραφία. Είμαι πολύ μεγάλη για να αναπτύξω καρκίνο του μαστού… άλλωστε όλοι από κάτι θα πάμε… Για την ακρίβεια, οι πιθανότητες να αναπτυχθεί καρκίνος του μαστού αυξάνονται με την ηλικία. Όσο μεγαλύτερη, τόσο μεγαλύτερος και ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του μαστού. Δυστυχώς, η επίπτωση του καρκίνου του μαστού αυξάνει και στις μικρότερες ηλικίες. Όταν ο καρκίνος του μαστού διαγνωστεί έγκαιρα, το ποσοστό επιβίωσης αυξάνει σημαντικά, ανεξάρτητα από την ηλικία της ασθενούς.
12) Δεν έχω χρόνο. Η δουλειά μου και η οικογένειά μου έχουν προτεραιότητα. Το “χάσιμο” λίγων ωρών που απαιτούνται για την εξέταση μπορούν να σώσουν τη ζωή σας. Μην υποτιμάτε την εξέταση. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να βάλετε σε κίνδυνο την ίδια σας τη ζώη. Αν η οικογένειά σας είναι σε πρώτη προτεραιότητα, θα πρέπει να προσέξετε την υγεία σας, ώστε να είστε σε θέση να συνεχίσετε να προσφέρετε τη βοήθειά σας για πολλά χρόνια. Αν η καριέρα σας είναι σε προτεραιότητα τότε καταλαβαίνετε ότι είνα απαραίτητο να έχετε καλή υγεία, ώστε να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας σωστά και αποδοτικά.
13) Πώς μπορώ να κλείσω ραντεβού άμεσα για να κάνω μαστογραφία; Σε όλες τις μονάδες του Ιατρικού Διαγνωστικού Κέντρου “ΒΙΟΤΥΠΟΣ” λειτουργεί τμήμα ψηφιακής μαστογραφίας. Οι  σύγχρονοι ψηφιακοί  μαστογράφοι  διαθέτουν ιδιαίτερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και έχουν την δυνατότητα για ειδική διαγνωστική μεγενθυντική ή εντοπιστική λήψη άμεσα. Ραντεβού κλείνονται καθημερινά και εξειδικευμένοι τεχνολόγοι αναλαμβάνουν τη διαδικασία της εξέτασης. Η διάγνωση της μαστογραφίας γίνεται από ιατρό – ακτινολόγο εξειδικευμένη αποκλειστικά στο μαστό και η ίδια ιατρός συντάσσει το πόρισμα. Ο ψηφιακός μαστογράφος GIOTTO IMAGE SD/SDL διαθέτει ιδιαίτερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και έχει την δυνατότητα για ειδική διαγνωστική μεγενθυντική ή εντοπιστική λήψη άμεσα. Ραντεβού κλείνονται καθημερινά και εξειδικευμένοι τεχνολόγοι αναλαμβάνουν τη διαδικασία της εξέτασης. Η διάγνωση της μαστογραφίας γίνεται από ιατρό – ακτινολόγο εξειδικευμένη αποκλειστικά στο μαστό και η ίδια ιατρός συντάσσει το πόρισμα.

 

 

Επιμέλεια Κειμένου

Μπάμη Έμυ

Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης – Μαστολόγος
Ιατρικό Κέντρο Βιότυπος