Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ακτινοδιαγνωστικό - Ψηφιακή Ακτινογραφία

Τι είναι ο Ψηφιακός Έλεγχος Σκολίωσης, Κύφωσης και Ανισοσκελίας (FULL SPINE & FULL LEG);

Σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο, με μία μόνο λήψη για προληπτικό έλεγχο και για παρακολούθηση της σκολίωσης, της κύφωσης-λόρδωσης ή της ανισοσκελίας, με ελάχιστη ακτινοβολία.

Στην περίπτωση της κύφωσης-λόρδωσης και της σκολίωσης, έχουμε την εικόνα ολόκληρης της σπονδυλικής στήλης και της λεκάνης σε μια μόνο λήψη (full spine.)

Όσον αφορά στην ανισοσκελία, ελέγχουμε το μήκος των κάτω άκρων και αυτό σε μια λήψη (full leg). Ιδανικό για περιπτώσεις μετά από αρθροπλαστική ισχίων. Δεν απαιτείται προετοιμασία πριν την εξέταση, γίνεται στο Βιότυπο Χαλανδρίου και κοστίζει 50 ευρώ ανά λήψη

 

Ψηφιακό Ακτινολογικό

Οποιαδήποτε ψηφιακή ακτινογραφία πραγματοποιείται με ασφάλεια στα διαγνωστικά κέντρα Βιότυπος.

Καθημερινά εκτελούνται ακτινογραφίες θώρακος, ιγμορείων, σπονδυλικής στήλης, αρθρώσεων, νεφρών, οστών, κρανίου, λεκάνης ισχίων, κοιλίας κτλ.

 

Ψηφιακός Ορθοπαντογράφος

Ο σύγχρονος ψηφιακός ορθοπαντογράφος πραγματοποιεί ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία και κεφαλομετρικές ακτινογραφίες.

 

Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας

Έλεγχος οστεοπόρωσης σε προ – και μετά – εμμηνοπαυσιακές γυναίκες και σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις.

 

Υπέρηχοι

Ο άριστος εξοπλισμός του κέντρου με τα πλέον σύγχρονα μέσα υπερηχοτομογραφίας, παρέχει τη δυνατότητα για πλήρη έλεγχο όλων των οργάνων του ανθρώπινου σώματος.

 

Ειδικά Τμήματα Υπερήχων

Ενδοκολπικός Υπέρηχος (έλεγχος έσω γεννητικών οργάνων γυναίκας) Διορθικός Υπέρηχος

 

Triplex Αγγείων

Τραχήλου – Καρωτίδων Αρτηρίων – Φλεβών άνω και κάτω άκρων Σπληνοπυλαίου άξονα

 

Τμήμα Αξονικής Υπολογιστικής Τομογραφίας

Στον ΒΙΟΤΥΠΟ Χαλανδρίου, Χολαργού, Μελισσίων και Αιγάλεω λειτουργεί τμήμα αξονικής υπολογιστικής τομογραφίας, εξοπλισμένο με τους αξονικούς τομογράφους πολλαπλής ανίχνευσης, SOMATOM Spirit και SOMATOM Go.Now 32 τομών της Siemens.

Oι παραπάνω αξονικοί έχουν τη δυνατότητα διενέργειας υψηλής ποιότητας εξετάσεων σε μικρό χρόνο, ενώ η δόση ακτινοβολίας που λαμβάνει ο εξεταζόμενος μπορεί να είναι μειωμένη έως και 66% με τη τεχνική CARE Dose4D που διαθέτει. Υπάρχει η δυνατότητα απεικόνισης όλων των συστημάτων που ελέγχονται και όλου του εύρους των κλασικών εξετάσεων που διενεργούνται με τον αξονικό τομογράφο.

Το μεγάλο εύρος του ανοίγματος του σαρωτή (gantry) και το μικρό της πάχος επιτρέπουν εύκολη τοποθέτηση και πρόσβαση στον εξεταζόμενο, χαρακτηρίζοντας τη σειρά SOMATOM, ως άνετους αξονικούς τομογράφους τόσο για τον εξεταζόμενο όσο και για το ιατρικό προσωπικό. Η ανοχή της εξεταστικής τράπεζας έως 200 kgr, επιτρέπει την διενέργεια των εξετάσεων και σε παχύσαρκους εξεταζόμενους. Το σύγχρονο λογισμικό με το οποίο είναι εξοπλισμένος του επιτρέπει την απεικόνιση των δεδομένων σε πολλαπλά επίπεδα (Multi Planar Recostruction (MPR)), την τρισδιάστατη απεικόνιση των επιφανειών (3D SSD (Surface Shaded Display)) και απεικόνιση με προβολές μέγιστης έντασης (Maximum Intensity Projection – MIP).

Οι παραπάνω τεχνικές αποτελούν χρήσιμα εργαλεία στην καθημερινή διαγνωστική πράξη π.χ στον προεγχειρητικό σχεδιασμό, στην σταδιοποίηση των όγκων, στην εκτίμηση αγγείων (MPR και ΜΙΡ) καθώς και στην μελέτη των οστικών βλαβών και καταγμάτων (SSD).

 

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας σε ένα από τα Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα ΒΙΟΤΥΠΟΣ!